Houtrot reparatie

Herstelwerkzaamheden

Houtrot reparatie

Herstelwerkzaamheden
Image

Kwaliteit

De beste producten
Image

Gezond hout

Uitfrezen tot het gezonde hout
Image

Verduurzamen

Impregneren van het aangetaste hout
Voor het herstellen van houtrot voeren wij houtrot reparaties uit aan houten gevelelementen zoals deuren, ramen, kozijnen en boeidelen. Met professionele producten kunnen kleine reparaties of deelvervanging door ons gerepareerd worden.
In ons natte klimaat is houtrot een veelvoorkomend probleem, vooral in kozijnen en deuren. Houtrot wordt veroorzaakt door een schimmel die zich in het hout nestelt. In eerste instantie komt dit door vocht. Vooral hout dat continu vochtig blijft, gaat snel rotten. Gelukkig is houtrot reparatie goed mogelijk!
Joey is een serieuze en een vak bekwaam schilder. De eerste afspraak op tijd, een overzichtelijke offerte, goede uitleg en neemt er de tijd voor om het werk op te nemen. Er is een goede prijs/kwaliteit verhouding. Een echte aanrader.
Ben
Voor de tweede keer ons huis aan de buitenkant laten schilderen door Schildersbedrijf Joey Simon. Wij wilden ons huis ditmaal een tintje donkerder. Joey heeft meegekeken welke kleur het mooist is. Er is vakmanschap en top resultaat geleverd.
Marninck en Christien

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Samen kijken wij naar de beste en mooiste oplossingen voor uw schilderwerk. Na de offerte aanvraag, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.
Vraag hier uw offerte aan

Redenen van houtrot

Het is misschien verleidelijk om over een aangetaste plek heen te schilderen, maar verstandig is het niet. Op het eerste gezicht ziet het houtwerk er weer mooi uit, maar dat is slechts tijdelijk. Binnen korte tijd vormen zich vochtblazen op het hout of gaat de verf bladderen. De beste oplossing is om een houtrotreparatiemiddel te gebruiken, of het hout (deels) te vervangen.

Houtrot kan ontstaan door de volgende redenen:
• slechte afwatering door constructiefouten;
• lekke goten;
• achterstallig onderhoud
• openstaande kitnaden of krimpnaden;
• optrekkend vocht vanuit de grond;
• condens dat door kieren en naden wegsijpelt, dit komt vooral voor bij enkel glas;
• planten aan de gevel (bijvoorbeeld klimop);
• onvoldoende dekkende verflaag; denk aan de plekken die lastig te bereiken zijn of slijtagegevoelige delen van het houtwerk zoals de onderkant van een deur of raam.

Image

Houtrot voorkomen

Met een vakkundige afwerking en goed uitgevoerd schilderwerk kunt u voorkomen dat houtrot in uw hout kan toe treden. Ook is regelmatig onderhoud zeer belangrijk, ook is het belangrijk om voor een goede afwatering te zorgen zodat vocht en vuil zich niet kunnen ophopen. Zorg ervoor dat eventuele problemen tijdig worden aangepakt, vaak gaat het om problemen die eenvoudig zijn op te lossen.

Heeft u advies nodig of wilt u houtrot op een vakkundige manier laten behandelen en verwijderen? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn beantwoorden wij hieronder de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Projecten