Traprenovatie

Een traprenovatie is het proces waarbij een bestaande trap wordt opgeknapt of vernieuwd door het aanbrengen van nieuwe materialen, zoals overzettreden of bekleding, om de uitstraling en veiligheid te verbeteren.

Snel gerealiseerd

Weer zo goed als nieuw

Veiligheid

Controleren en nalopen

Levenslange garantie

Duurzaam en zekerheid

Buitengevels

Verfraaiing en bescherming van de gevels

Ga jij verhuizen? Ben jij aan het verbouwen? Of past de trap niet meer bij je woonstijl? Dan biedt een traprenovatie  dé uitkomst.

In al deze situaties spreekt jouw persoonlijke woonstijl een belangrijke rol, iedere unieke woonstijl heeft immers zijn eigen charme. Of jij nu van een strakke, romantische, klassieke of industriële uitstraling houdt. Met een traprenovatie bepaal jij altijd zelf het karakter van jouw trap. Zo kun je kiezen voor een traprenovatie met pvc in een houtlook of betonlook, de mogelijkheden in uitstraling zijn eindeloos.

Vaak moet er rondom de trap schilderwerk verricht worden zoals bijvoorbeeld de zijwangen, spil, hekwerk of onderzijde van de trap of treden. Doordat wij van origine een schildersbedrijf zijn kunnen wij dit ook voor u realiseren.

Installatiemogelijkheden:

  • Click-systeem: Planken of tegels die eenvoudig in elkaar klikken, vaak zwevend gelegd.

  • Lijmen: Wordt direct op de ondervloer gelijmd, wat een stevigere installatie biedt.

  • Los leggen: Sommige varianten kunnen zonder lijm of klikken worden neergelegd, meestal met een antisliplaag.

Verschillende traprenovaties

Circle

Gesloten traprenovatie

Wil je een gesloten trap in een nieuwe jasje steken? Dan kun je dat gemakkelijk doen door middel van een traprenovatie met pvc. Door de mogelijkheden in kleuren en stijlen weet je zeker dat onze traprenovatie aansluit bij de laatste woontrends. In tegenstelling tot een open traprenovatie heb je bij een gesloten traprenovatie ook nog eens de keuze uit verschillende stootborden. Zo kun je kiezen voor een stootbord in de kleur van de trap, of juist een speels effect creëren door witte stootborden.
Circle

Open traprenovatie

Het verschil met een gesloten traprenovatie, is dat je bij een open traprenovatie geen stootbord hebt. Het is wel mogelijk in overleg met ons te kiezen om de achterkant van de traptreden dicht te laten maken. Veel gekozen opties voor de open traprenovatie: hele trede rondom inpakken met PVC of wij kunnen voor u de onderzijde van de treden schilderen. Hoewel we vaak geneigd zijn om de trap als iets praktisch te zien, is het wel degelijk bepalend voor de sfeer in een ruimte. In de loop der jaren vertoont een trap vaak slijtageplekken, deukjes of gaat het hout splijten. Het is natuurlijk ook mogelijk dat de trap niet meer in je woonstijl past. Een traprenovatie doet wonderen! Laat je open trap renoveren tot een duurzame, onderhoudsvrije en bovenal stijlvolle trap.

De voordelen van een traprenovatie

Je trap renoveren met pvc of tapijt wordt steeds populairder. Dit type bekleding biedt een geluiddempend effect, waardoor voetstappen gedempt worden en geluidsoverlast wordt verminderd. Dit is vooral handig als je 's avonds naar boven gaat en wilt voorkomen dat je anderen in huis wakker maakt. Maar er zijn nog meer voordelen te noemen van pvc of tapijt traprenovatie. Laten we ze eens bekijken:

Makkelijk in onderhoud
Pvc is bijzonder onderhoudsvriendelijk. Je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhouden van de trap, schoonmaken is heel eenvoudig. Met een vochtige doek of een grondige stofzuigbeurt houd je de trap moeiteloos schoon en fris.

Duurzame traprenovatie
Een traprenovatie met pvc is bestand tegen slijtage en behoudt zijn kleur langdurig, zelfs bij intensief gebruik. Na een traprenovatie hoef jij je geen zorgen meer te maken over slijtage en vlekken. Kies je voor onze traprenovatie, dan geniet je jarenlang van een trap die er niet alleen stijlvol uitziet, maar ook zijn kwaliteit behoudt.

Veel kleuren en designs
De traprenovatie biedt een breed scala aan kleuren en dessins, waardoor je makkelijk een harmonieus geheel kunt creëren in je interieur. Of je nu jouw trap laat aansluiten op je bestaande vloer, of juist kiest voor een opvallend contrast met bijvoorbeeld tapijt, met onze tijdloze collectie is alles mogelijk. Maak van je trap een echte eyecatcher in huis.
Een veilige traprenovatie
Een groot voordeel van een traprenovatie met pvc of tapijt is dat je het materiaal naar wens kunt behandelen, inclusief een antislip variant bij pvc overzettreden. Vooral op een gladde trap is dit van essentieel belang om ongelukken te voorkomen. Met onze traprenovatie creëer je niet alleen een stijlvolle trap, maar ook een veilige omgeving voor jou en je gezin.
Image

De mogelijkheden met traprenovatie

Een traprenovatie is misschien wel de meest persoonlijke traprenovatie. Met de keuze uit verschillende hout- en betondecoren, profielen en stootborden zijn er veel mogelijkheden. Zo zijn al onze pvc vloeren ook verkrijgbaar voor een traprenovatie. Denk bijvoorbeeld aan een donkere antracieten tegel of juist een lichte beige houttint. Hou jij van contrast? Dan kun je er voor kiezen om de stootborden niet in een gelijk kleurend decor te bestellen, maar in een witte uitvoering. Maar dat is nog niet alles. Ook het profiel is verkrijgbaar in een aantal kleuren. Zo weet je zeker dat er van jouw traprenovatie maar één is.

Image

Hoelang duurt een traprenovatie

Met onze traprenovatie hoef je je geen zorgen te maken dat je dagen in de stof zit. Onze traprenovaties duren doorgaans niet meer dan één dag. Daarnaast kunnen 99% van alle trappen zonder breek- en hakwerk gerenoveerd worden. Dat scheelt een heleboel vuil, stof en rommel. Waarom dit zo is? Wij maken gebruik van unieke slabs die direct over de bestaande traptreden gelegd kunnen worden. Daarnaast zijn al onze traptreden van de hoogste kwaliteit die je mag verwachten. Zo kunnen wij in veel gevallen een levenslange garantie waarborgen.

Bijpassende trapleuning?

Maak je trap compleet met een bijpassende trapleuning. Een trap bestaat uit meer dan alleen de treden. Maak je traprenovatie écht af met een bijpassende leuning. Je trap wordt er niet alleen mooier van, maar ook een stuk veiliger!  Onze stalen en houten leuningen worden op maat gemaakt.

Een trapleuning kiezen

Een trapleuning dient niet alleen als een functioneel onderdeel van je trap; het is een vitaal element dat bijdraagt aan zowel de veiligheid als de esthetiek van je woning. Bij Karakter begrijpen we het cruciale belang van de juiste trapleuning. Daarom bieden we een uitgebreid aanbod van materialen, designs en op maat gemaakte oplossingen om te zorgen dat je trap niet alleen veilig is, maar ook een statement maakt in je interieur. Het kiezen van de juiste trapleuning kan een uitdaging zijn, maar met onze hulp wordt het een spannend onderdeel van je traprenovatie of -verbetering. Of je nu een nieuwe trap installeert of een bestaande trap renoveert, de keuze van de leuning speelt een cruciale rol in het eindresultaat.

U bent van harte welkom op afspraak in onze showroom om de verschillende mogelijkheden te bekijken, en uw droomtrap samen te stellen.

Joey is een serieuze en een vak bekwaam schilder. De eerste afspraak op tijd, een overzichtelijke offerte, goede uitleg en neemt er de tijd voor om het werk op te nemen. Er is een goede prijs/kwaliteit verhouding. Een echte aanrader.
Ben
Voor de tweede keer ons huis aan de buitenkant laten schilderen door Schildersbedrijf Joey Simon. Wij wilden ons huis ditmaal een tintje donkerder. Joey heeft meegekeken welke kleur het mooist is. Er is vakmanschap en top resultaat geleverd.
Marninck en Christien

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Samen kijken wij naar de beste en mooiste oplossingen voor het aanleggen van een PVC-vloer. Na de offerte aanvraag, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Vraag hier uw offerte aan

Veelgestelde vragen

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn beantwoorden wij hieronder de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via het contactformulier.
Recente projecten